fbpx
Політика

Росія не є гарантом хімічного роззброєння у Сирії – Лавров

Зараз гарантом хімічного роззброєння в Сирії виступає не Кремль, а організація з заборониі хімічної зброї. Про це розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Я хочу уточнити, що Росія не є гарантом хімічного роззброєння в Сирії», – запевнив Сергій Лавров під час програми «Недільний час».

Російський міністр додав, що «Росія забезпечила приєднання Сирії до конвенції ООН про заборону хімічної зброї без будь-яких застережень». Лавров нагадав про американців, які приєдналися до цієї конвенції з деякими застереженнями. За словами Лаврова, зараз «Сирія є стороною даного юридично зобов’язуючого документа». Саме тому, додав глава МЗС РФ, сьогодні гарантом виконання Сирією своїх зобов’язань за цією конвенцією є все світове співтовариство.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«В даному випадку – організація з заборони хімічної зброї», – підкреслив російський міністр.

Відповідаючи на питання про те, чи не завищені зараз темпи хімічного роззброєння в Сирії, які були взяті Дамаском і Росією, Лавров відповів: «Темпи роззброєння були узгоджені в Женеві з американськими колегами».

За словами Лаврова, переважна більшість цифрових показників, щодо тривалості, часу, початку і завершення операції, були запропоновані американською стороною.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Сергій Лавров розповів про те, що офіційна Москва наполягає на залученні опозиційних груп у процес зі знищення сирійської хімічної зброї.

«Рішення, які в даний момент розробляються в організації з заборони хімічної зброї, припускають, що всі запаси хімзброї в країні повинні бути поставлені під контроль. У кінцевому рахунку, хімічну зброю повинно бути знищено», – підсумував Сергій Лавров.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: