fbpx
Політика

Обама знову зажадав обмежити обіг вогнепальної зброї в США

Президент США Барак Обама заявив, що необхідно повернутися до теми обговорення обмежень у сфері обігу зброї, які не вдалося ввести навесні цього року. Зробити це необхідно, щоб запобігти подальшим трагедіям із стріляниною.

Лідер Сполучених Штатів нагадав про недавній інцидент в його рідному місті – Чикаго, де 13 осіб, серед яких і трирічна дитина, були розстріляні під час гри в баскетбол, а також у Вашингтоні, де в понеділок цього тижня 34-річний Аарон Алексіс відкрив стрілянину на об’єкті ВМС.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Всього два дні тому в моєму рідному місті Чикаго 13 людей були розстріляні під час гри в баскетбол, серед них трирічна дівчинка. А завтра ввечері я буду оплакувати загиблих у цьому місті в результаті стрілянини на об’єкті ВМС у Вашингтоні. Ми знаємо про невимовне горе сімей з Ньютауна, Аврови, Туссона", – сказав американський президент. За його словами, подібне трапляється в США практично кожен день.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Ми активно боролися раніше цього року, і нам не вистачило зовсім трохи для посилення контролю за обігом зброї. Значить, ми повинні повернутися до цієї теми. І заради безпеки наших дітей забезпечити, щоб зброя не потрапляла в погані руки", – нагадав Барак Обама.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: