fbpx
Новини світу

Патріарх Філарет розповів про плюси і мінуси євроінтеграції України

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що зараз в Україні церкви різних конфесій одноголосно підтримують євроінтеграцію. Вся справа в тому, повідомив патріарх Філарет, що Україна раніше вже була з Європою. Про це глава Української православної церкви Київського патріархату заявив у Полтаві, після закінчення молебню з нагоди відкриття каплиці.

«Не тільки Українська православна церква Київського Патріархату, але і всі українські конфесії – православні, римокатолики, греко-католики, протестанти, мусульмани і іудеї підтримують інтеграцію України в Європейський союз», – підкреслив патріарх.

Патріарх Філарет пояснив підтримку євроінтеграції України тим, що наша держава, ще будучи Київською Руссю, увійшла в сім’ю європейських християнських народів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Київська Русь стала могутньою, і європейські королі вважали за честь поріднитися з дочками Ярослава Мудрого», – нагадав він.

Патріарх Філарет додав також, що від євроінтеграційних процесів українська церква, як і всі жителі країни, чекає поліпшення розвитку вітчизняної економіки, технологій, і в цілому всіх благ цивілізації.

«Чого ми не хочемо… так це прийняття в Україні закону про одностатеві шлюби. Тому що це великий гріх, і представники церкви ніколи не погодяться на такі закони. Ми їх просто відкидаємо», – заявив патріарх.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Він заявив також, що закон про одностатеві шлюби на сьогоднішній день прийняли не всі європейські держави. На думку Філарета, по-справжньому об’єднати всіх українців зможе не підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а створення в Україні єдиної помісної церкви.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію вже у листопаді – під час саміту у Вільнюсі. Для цього офіційний Київ має виконати низку умов, висунутих колегами їх Брюсселя.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: