fbpx
Політика

«Оточення Януковича розуміє, що Путін “полонених не бере”», – Володимир Ар’єв

Народний депутат України Володимир Ар’єв поділився враженнями від подій на конференції в Ялті. За його словами, «Віктор Янукович відкрився у своїх думках знайти привід, щоб не підписувати Угоду про асоціацію». Про це Володимир Ар’єв написав на своєму профілі в соцмережі Facebook.

«Оточення Віктора Януковича розуміє, що Володимир Путін "полонених не бере"», – підкреслив нардеп.

Тому оточення Януковича вважає, що Євросоюз – це єдиний вихід, написав Володимир Ар’єв.

При цьому, міркує нардеп, Євросоюз не зможе відмовитися від висунутих вимог до України, зокрема щодо Юлії Тимошенко. Також Брюссель не зможе закрити очі і на невиконання основних пунктів, що сильно лякає головних євро-адвокатів України – Польщу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Для поляків Ялта історично є поганим місцем. Ось клубок, який їм доведеться розплутувати до наступної Ради міністрів ЄС у жовтні, де фактично і приймуть остаточне рішення щодо Угоди про асоціацію», – додав Володимир Ар’єв.

На думку депутата, нинішній стан неприєднання вигідний для Януковича, хоча, напевно, президент України просто не розуміє, що далі балансування буде неможливим.

І ще, нагадав народний депутат, вже не раз за останні місяці він чув від представників Євросоюзу компліменти опозиціонерам, які роблять все для підписання Угоди про асоціацію. Подякували українській опозиції і за те, що вона ставить майбутнє України вище за політичні амбіції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Навіть, буває, ціною репутаційних втрат», – підкреслив Володимир Ар’єв.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію вже у листопаді – під час саміту у Вільнюсі. Для цього офіційний Київ повинен виконати низку умов, висунутих колегами з Брюсселя.

За матеріалами: facebook.com

Читайте також: