fbpx
Політика

Бо Сілая засудили до довічного терміну

Як стало відомо, в неділю китайський суд засудив колишнього члена політбюро ЦК Компартії Китаю Бо Сілая до довічного позбавлення волі.

На судовому розгляді Бо Сілай відмовився від своїх зізнань, зроблених раніше під час розслідування, заявивши, що вони були дані під тиском слідства.

Нагадаємо, в серпні минулого року дружина політика Кайлай була засуджена до страти з дворічною відстрочкою. Вона звинувачувалася у вбивстві британського підданого. А у вересні того ж року колишній віце-мер міста Чунцин Ван Ліцзюнь, що вважався правою рукою Бо Сілая, був засуджений на 15 років в’язниці.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Наприкінці жовтня минулого року було ініційовано слідство щодо самого Бо Сілая, який звинувачується в корупції і порушенні партійної дисципліни.

Бо Сілай, який завжди вважався в Китаї перспективним політиком, претендував на те, щоб увійти до складу Постійного комітету Політбюро ЦК партії – елітної ланки партапарату, яка складається з семи осіб. Його падіння з політичного олімпу називають найбільшим «струсом політичної еліти» за останні десятиліття.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Бо Сілая засудили до довічного терміну (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: