fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Є інформація, що над Сергієм Павличенком знущалися і жорстоко побили, – заява нардепа від ВО «Свобода»

 Сьогодні з’явилася заява народного депутата України Ігоря Швайки, що представляє в українському парламенті ВО «Свобода», про те, що засуджений за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова Сергій Павличенко був побитий.

 Сергій Павличенко після низки судових засідань за так званою "справою Павличенка" був етапований до Харківської виправної колонії № 12 і, як каже Ігор Швайка, «є інформація, що над хлопцем знущалися і жорстоко побили. Я збираюся в колонію в понеділок, щоб розібратися».

 У ЗМІ наводиться також заява Соціал – Національної асамблеї, згідно з якою «у колонії є традиція – як тільки прибуває новий етап, його починають бити, щоб показати, хто господар». У повідомленні прес – служби асамблеї також сказано наступне: «оскільки про Сергія багато говорили і писали ще до переведення в колонію, його "виховували" в два рази більше за інших. З власних джерел нам стало відомо, що він кілька днів тому намагався порізати собі вени. Зараз він знаходиться в ШІЗО».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Адвокат Сергія Павличенка Михайло Ніконов говорить про те, що він звернувся до керівництва виправної установи з проханням про дозвіл зустрітися зі своїм підзахисним. «Мені, на жаль, було відмовлено, у зв’язку з тим, що Сергій знаходиться в штрафному ізоляторі. Офіційне формулювання – порушення правил перебування. Які саме порушення – залишається тільки здогадуватися, бо офіційної інформації немає», – заявив Михайло Ніконов і додав, що він підготував адвокатський запит, у якому просить пояснити причини приміщення Сергія Павличенка в ШІЗО.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що Дмитро Павличенко і його син Сергій Павличенко були визнані винними у вбивстві судді Сергія Зубкова. Дмитро Павличенко був засуджений до довічного позбавлення волі, а Сергій Павличенко – до 13 років позбавлення волі.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: