fbpx
Право

ВАСУ не зможе позбавляти народних депутатів мандату?

 Законопроект, який зробить неможливим позбавлення повноважень народного депутата України постановою Вищого адміністративного суду України, вже зареєстрований у Верховній Раді. «Мандатський» законопроект може бути розглянутий у Верховній Раді вже під час наступного пленарного тижня. Про це в інтерв’ю повідомив один з авторів даного законопроекту, народний депутат України від «Партії регіонів» Микола Левченко.

 «Регіонал» зазначив, що прийняти такий законопроект необхідно для того, щоб захистити українських депутатів від тиску.

 «Тут не йдеться про захист народних депутатів або когось у персональному порядку. Якщо хтось з депутатів хоче захистити себе в персональному порядку, тобто спеціальна модель поведінки, яка дозволяє відчувати себе безпечно. Однак мова йде про те, щоб кожен нардеп мав можливість чесно виконувати борг перед українськими виборцями», – підкреслив Левченко.

 Микола Левченко також не став уточнювати, хто саме, на його думку, зараз чинить тиск на українських депутатів, погрожуючи парламентаріям позбавленням повноважень. Проте «регіонал» висловив деякі сумніви щодо того, що для позбавлення мандату нардепу достатньо тільки позовів Юрія Кармазіна.

 «Я відчуваю, що ця людина – маріонетка, хоча він сам охоче робить те, що робить», – запевнив Левченко.

 Нагадаємо, що за позовами екс – народного депутата України Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд України вирішив позбавити повноважень 3- х народних депутатів. Варто відзначити, що «під роздачу» ВАСУ потрапив і колишній член фракції «Партії регіонів» Ігор Марков.

 При цьому Юрій Кармазін запевняв, що планує подати нові позови до Вищого адміністративного суду на діяльність Центральної виборчої комісії (ЦВК) України під час парламентських виборів минулого року.

 За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: