fbpx
Політика

«ЄС потрібно відкинути всі забобони і прийняти Туреччину і Україну», – Егемен Багиш

 Європейський союз повинен вийти на новий етап у сфері інтеграційних процесів, прийнявши такі країни, як Туреччина і Україна. Про це розповів Егемен Багиш, міністр з питань Євросоюзу і головний «парламентер» Туреччини. Про це турецький політик заявив на Ялтинському саміті в суботу, 21 вересня.

"Євросоюз повинен повернутися до того, що виходить у нього найкраще, – до ідеї розширення і зростання. Для Європи сьогодні необхідно залишити забобони, і прийняти нові країни, які динамічно розвиваються, такі як: Туреччина, Україна. Ці країни повинні стати повноправними членами європейського глобального проекту", – розповів Багиш.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами Багиша, Євросоюз, який ще 70 років тому був усього лише мрією, вже дав можливість здавна ворогуючим європейським народам жити і працювати «під одним дахом».

 «Французи, бельгійці та німці – вони ворогували і воювали між собою. А тепер вони можуть жити разом. Євросоюз – це найбільший проект в історії людства», – підсумував міністр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, що Україна може підписати з ЄС Угоду про асоціацію вже у листопаді, під час саміту у Вільнюсі.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: