fbpx
Політика

Євросоюз потрібно розширювати – екс-канцлер Німеччини

 Щоб в Європейському союзі панувала стабільність, межі єврозони потрібно розширювати, інтегруючи в Європу більше країн. Відповідну заяву зробив екс – федеральний канцлер Німеччини Герхард Шредер під час Ялтинської конференції.

 «Я вважаю, ми повинні зрозуміти, що у нас зараз немає кризи валюти в Євросоюзі, у нас зараз немає політичної кризи», – міркує політик.

 На його думку, якщо Євросоюзу потрібна стабільна валюта без будь-яких криз, то Брюсселю потрібно зараз створювати і політичний союз.

 «Це те, що нам потрібно в якості завдання на наступний рік. У Європі потрібно більше інтеграції, а не менше інтеграції», – повідомив Герхард Шредер.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Крім того, своєю думкою поділився і прем’єр – міністр Італії Маріо Монті, який також прибув на Ялтинську конференцію. За його словами, економічна криза, яка спіткала Європейський союз, показала, що Брюсселю потрібно прагнути до ще більшого політичного союзу.

 «Криза ясно всім показала, що Євросоюзу потрібно більше політичної єдності. Я вважаю, що такий "турбулентний період", яким я називаю останні три роки, дійсно підвів Європейський союз до ще більшого політичного союзу. Вся справа в тому, що був досягнутий великий ступінь політичного узгодження. Узгодження досягли способом, який був практично неможливий до кризи в Греції», – заявив Маріо Монті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також прем’єр – міністр Італії зазначив, що на сьогодні однією з проблем Євросоюзу є те, що економіки держав спираються на фіскальні дефіцити.

 «Ми краще зрозуміли, що Євросоюз потребує більшого зростання. Однак це зростання не повинно бути побудоване на систематичних фіскальних дефіцитах, тому що тоді зростання точно не зможе бути стійким», – підсумував Монті.

За матеріалами: УНН

Читайте також: