fbpx
Політика

«Шанси на звільнення Тимошенко будуть нульові, якщо Україна не підпише Угоду про асоціацію», – Гриценко

 Шанси на звільнення екс – прем’єра Юлії Тимошенко будуть нульовими, якщо Україна не підпише з Євросоюзом під час листопадового саміту у Вільнюсі Угоду про асоціацію. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

 На думку політика, якщо президент України Віктор Янукович випустить засуджену опозиціонерку до Вільнюського саміту, хоча б на лікування, то це буде абсолютно чесно, гуманно і справедливо. Якщо Янукович не випустить Тимошенко – це буде жорстко і жорстоко щодо самої Юлії Тимошенко.

 «Якщо через це Євросоюз відмовиться підписати Угоду про асоціацію з Україною – це буде жорстко і жорстоко по відношенню до 46 мільйонів українських громадян», – підкреслив Гриценко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Політик додав, що у разі непідписання Угоди про асоціацію з ЄС шанси Юлії Тимошенко на звільнення будуть нульовими. Анатолій Гриценко нагадав про те, як в 2011 році під час Ялтинської конференції Віктор Янукович дав слово знайти рішення з питання Юлії Тимошенко.

 «Я вважаю, що європейці і ми всі разом повинні тиснути зараз на Віктора Януковича, щоб він все-таки виконав свою обіцянку», – стверджує Гриценко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Політик висловив упевненість, що якщо Янукович прийме рішення випустити Тимошенко на лікування до Німеччини або куди завгодно, то в Євросоюзі закриють очі, якщо Україна «навіть якийсь закон не встигне прийняти».

 «Для ЄС дуже важливим є питання цінностей», – підсумував політик.

 Нагадаємо, що вчора Луценко попросив Януковича звільнити Тимошенко. Він нагадав президенту України, що той має необмежене право помилувати будь-якого засудженого і зазначив, що сам є прекрасним прикладом цього. Юрій Луценко попросив президента помилувати Юлію Тимошенко прямо під час Ялтинської конференції.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: