fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Лідер збірної Франції Тоні Паркер: перемога над Іспанією, можливо, найважливіша в історії

 Вчора визначилися фіналісти на чемпіонаті Європи з баскетболу, що проходить в Словенії. У головному матчі Євробаскету – 2013, в неділю, 22 вересня, зіграють збірні Литви та Франції. Нагадаємо, що збірна Литви в півфіналі з рахунком 77:62 обіграла команду Хорватії, а збірна Франції в приголомшливому за своїм напруженням поєдинку в овертаймі вирвала перемогу у збірної Іспанії. Рахунок матчу Франція – Іспанія 75:72.

 Зазначимо, що збірна Франції вийшла у фінал чемпіонату Європи з баскетболу вдруге поспіль. На Євробаскеті -2011 французи у фінальному поєдинку програли іспанцям. Одним із творців вчорашньої перемоги над Іспанією у півфінальному поєдинку став лідер французької збірної Тоні Паркер, що набрав по ходу матчу 32 очки. Коментуючи вчорашній успіх своєї команди, Тоні Паркер заявив наступне: «Це найважливіша перемога для збірної Франції, можливо, найважливіша в її історії. Пробитися до фіналу Євробаскету два рази поспіль – це величезний успіх , але це не так добре, як виграти "золото"».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 На думку Тоні Паркера, збірна Франції може пишатися собою. «Ми збираємося насолодитися успіхом, але без алкоголю, тільки емоційно», – заявив кращий гравець півфінального матчу Франція – Іспанія Тоні Паркер.

 Нагадаємо, що сьогодні на Євробаскеті – 2013 у матчі за п’яте місце збірна України зіграє зі збірною Словенії. Цей поєдинок виходить дуже символічним: команда країни – господарки Євробаскету – 2013 буде грати з Україною, яка прийме наступний чемпіонат Європи з баскетболу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За матеріалами: eurosport.ru Фото: nbaarena.com

Читайте також: