fbpx
Політика

Угода про асоціацію з ЄС дозволить посилити зв’язки України з Росією – адміністрація президента

 Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом не тільки розширить для офіційного Києва доступ на європейські ринки, а й створить простір для подальшого посилення зв’язків з Росією. Про це розповіла Ірина Акімова, перший заступник голови Адміністрації президента України.

 «Асоціація з Євросоюзом, даючи додаткові можливості роботі України на гігантському європейському ринку, не просто не закриває, а ще й залишає повний простір для посилення зв’язків з російськими колегами, з нашими партнерами серед держав з СНД», – запевнила Ірина Акімова під час ефіру на телеканалі «Інтер».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами заступника глави АПУ, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле раніше підкреслював, що Угода про асоціацію з Євросоюзом не містить статей, які можуть перешкоджати співпраці України з іншими країнами або інтеграційними об’єднаннями.

«Членство України в СОТ вже саме по собі передбачає відсутність торгових бар’єрів і неможливість посилення таких бар’єрів у торговельних взаєминах між державами. Всі країни поважають міжнародні договори, і я вважаю, що ця база дозволить Україні за столом переговорів вирішити всі серйозні питання», – додала Ірина Акімова.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Разом з тим заступник голови Адміністрації президента України вважає, що невпевненість частини українських громадян у своєму майбутньому через євроінтеграції пов’язана з браком інформації.

 «Такі побоювання серед людей цілком природні. Тільки нормальна і спокійна інформаційна робота, в якій нам зараз допомагають журналісти, може пояснити українцям те, що люди відчувають інстинктивно, – бажання країни бути в Європі абсолютно не означає розриву зв’язків з Росією», – підсумувала Ірина Акімова.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: