fbpx
Політика

Емомалі Рахмон вчетверте висунутий кандидатом на пост президента Таджикистану

 Чинний президент Таджикистану Емомалі Рахмон в черговий раз висунутий кандидатом на вибори голови держави. 61-річний політик візьме участь у голосуванні як кандидат від Союзу молоді Таджикистану. У ході позачергового з’їзду цієї організації кандидатура Рахмона була затверджена одноголосно.

 Союз молоді Таджикистану з 1991 року є правонаступником Ленінського союзу комсомолу Таджикистану. Починаючи з 1994 року, ця молодіжна політична організація незмінно висуває Емомалі Рахмона в якості кандидата на президентські вибори, і незмінно він здобуває перемогу. Спочатку Рахмон був обраний на п’ятирічний термін, в 1999 році політик знову переміг на президентських виборах і, змінивши Конституцію, очолював Таджикистан вже протягом семи років. Чергову перемогу на президентських виборах Емомалі Рахмон здобув у 2006 році.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Відповідно до нової Конституції, один і той же президент може переобиратися не більше чотирьох разів. Але так як закони в Таджикистані постійно змінюються, не виключено, що Емомалі Рахмон буде балотуватися і на наступних виборах.

Емомалі Рахмон гарантував чесні президентські вибори (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: