fbpx
Новини світу

Уряд Росії визнало дипломи 201 іноземного вузу

 Урядом Російської Федерації було затверджено новий список зарубіжних вузів, дипломи яких визнаються на російській території. Всього в даний перелік, який 21 вересня цього року був оприлюднений на офіційному сайті Кабінету міністрів Росії, увійшло 201 навчальний заклад з 23 держав.

 У Кабміні пояснили, що в даний список потрапили навчальні заклади, які знаходяться на головних позиціях міжнародних рейтингів ВНЗ. Як уточнюється, вони входять в перші 3 сотні відразу 3 оцінок: The Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings і Academic Ranking of World Universities. Також дані вузи не знаходяться в державах, з якими Росія уклала договір про визнання дипломів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У російському уряді вважають, що підготовка даного списку допоможе залучити висококваліфікованих фахівців до Росії. Як йдеться на сайті Кабміну, уряд сподівається побачити в Росії випускників таких університетів, як, наприклад, Мюнхенський технічний університет, Кембриджський університет, Кіотський університет, Массачусетський технологічний університет та інших.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: