fbpx
Політика

Росії доведеться погоджувати з Євросоюзом всі дії з економічної співпраці з Україною – радник Путіна

 Кремль буде змушений погоджувати з Європейським союзом який-завгодно крок з економічної співпраці з Україною. До таких дій Росія буде зобов’язана вдаватися після підписання Угоди про асоціацію між Європейським союзом і Україною. Про це в ході Ялтинської конференції розповів радник президента Росії Сергій Глазьєв.

 «Давайте поговоримо про політику. Зараз політика фігурує в Угоді про асоціацію з Євросоюзом, де говориться, що Україна делегує практично всі свої суверенні важелі регулювання у сфері торгівлі, стандартів і регламентів, митниці, санітарно – ветеринарного контролю, держзакупівель Брюсселю», – заявив Глазьєв.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Виходить, після підписання Угоди про асоціацію Україна зобов’язується виконувати директиви Євросоюзу, як ті, які є зараз, так і майбутні. Саме в цьому, вважає радник Путіна, і полягає політика. Саме тому, додав Глазьєв, Україна і втрачає суверенітет у цій галузі.

 «Фактично Росія тепер буде змушена обговорювати всі питання торгівлі з Україною після узгодження в Європейській комісії, тому що між країнами виникне своєрідна рада асоціації. У цій раді половина голосів є в України, а інша половина – у Європи. Будь-який крок з економічної співпраці з Україною ми будемо узгоджувати з Європою», – скаржиться Глазьєв.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Радник Путіна додав також, що уряд України не в змозі приймати рішення про підписання Угоди про асоціацію без відповідного вердикту Конституційного суду України.

 «Не має права уряд України приймати ті рішення, які суперечать Конституції України», – підсумував Глазьєв.

 Вчора Глазьєв попередив, що вступ до ЄС є самогубством для економіки України.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: