fbpx
Економіка

Україна відмовилася брати у Росії кредит на закупівлю газу

 За словами міністра енергетики України Едурда Ставицького, його країна відмовляється брати кредит у Росії на закупівлю газу. За словами голови енергетичного відомства, Київ і Москва досягли «інших домовленостей». Про те, що це за домовленість, Ставицький повідомити відмовився.

 Україна має намір закачати в свої підземні сховища від 17 до 20 млрд м ³ газу. Про те, яка буде частка «Газпрому» у наповненні українських газосховищ, інформація відсутня.

 Про те, що Україна потребує кредиту на газ, було повідомлено в кінці минулого місяця. Офіційний Київ збирався просити два мільярди доларів, щоб купити п’ять мільярдів кубометрів газу. Кількості цього палива повинно було вистачити на те, щоб забезпечити потреби країн Євросоюзу у випадку необхідності додаткових поставок.

 Нагадаємо, вже три роки Україна намагається знизити газову залежність від Росії, так як ціни на російський газ неймовірно завищені. Росія, своєю чергою, не збирається знижувати ціни, оскільки Україна має намір євроінтегруватись і відмовляється вступати до Митного союзу.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: