fbpx
Новини світу

Російських військовослужбовців навчатимуть культурі мови

 Співробітники Культурного центру Збройних сил РФ за ініціативою міністерства оборони Росії готують до випуску спеціальний тритомник для російських військовослужбовців, присвячений культурі поведінки та мови, повідомив начальник управління культури Міноборони РФ Антон Губанков.

 «Зараз ми випускаємо маленький тритомник для військовослужбовця: "Культура мови", "Культура поведінки" і "Вірші про вічне". Це маленькі книжки з відповідною тематикою. Що стосується "Віршів про вічне", то це вірші про маму, про кохану, про Батьківщину і так далі", – розповів Губанков в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 На питання журналістів про те, наскільки розвинена у військовому середовищі культура мови, Губанков підкреслив, що не все так погано, як здається на перший погляд, а "вживання мату в Збройних силах Росії перебільшується". «Мені здається, не потрібно цю ситуацію якось перебільшувати», – попросив начальник управління культури Міноборони РФ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 До слова, військові психологи Каспійської флотилії вже давно для адаптації новобранців, крім традиційних методик і тестів, використовують етнотерапію і казкотерапію, відзначаючи, що це приносить велику користь солдатам.

 За матеріалами: РИА Нововсті

Читайте також: