fbpx
Політика

«Угода про асоціацію Україна-ЄС – не панацея», – Леонід Кожара

 Міністр закордонних справ України Леонід Кожара стверджує, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС не є подарунком Україні, а сама Угода – це не панацея. Про це голова українського МЗС заявив під час свого виступу на Ялтинському саміті YES.

 «Рішення на саміті у Вільнюсі – це не подарунок долі. Це результат копіткої і тривалої роботи багатьох урядів. Дуже приємно, що уряд України, який я зараз представляю, здійснить цей історичний факт», – заявив Леонід Кожара.

 При цьому дипломат зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС – це не панацея від проблем України, «а лише початок шляху».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Хочу підкреслити, що для України вже завершилася реалізація одного шляху», – заявив голова МЗС.

 Кожара додав, що зараз Україна зацікавлена ​​в максимально широкому тимчасовому застосуванні Угоди про ратифікацію парламентами держав – членів ЄС.

 Крім того, Леонід Кожара, як чинний голова ОБСЄ, зазначив ключову роль освіти в просуванні світу. Український дипломат також наголосив на необхідності посилення спільних зусиль для мирного врегулювання тривалих конфліктів у регіоні ОБСЄ. Про це повідомили представники МЗС.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Просування освіти з прав людини, а також принципів недискримінації та толерантності є одним з головних пріоритетів головування України в ОБСЄ. За допомогою освіти можна розвивати взаємини і стверджувати цінності, допомагати молоді та дітям уникати стереотипів і упереджень», – запевнив Леонід Кожара.

 Після закінчення молодіжного саміту ОБСЄ, Україна мала на меті залучити молодих людей стати носіями ідей миру у своїх державах. Нагадаємо, що молодіжний саміт ОБСЄ влітку пройшов в дитячому таборі «Артек».

 За матеріалами: УНН

Читайте також: