fbpx
Політика

США наполягають на можливості застосуванні сили проти Сирії

 США мають намір домогтися від ООН того, щоб резолюція Ради Безпеки щодо Сирії складалася відповідно до розділу 7 статуту міжнародної організації. Зазначимо, що дана глава допускає можливість застосування сили. Про це заявив заступник радника Обами Бен Родс.

 «Ми наполягаємо на тому, що глава 7 є необхідною. Голова ООН дозволив Раді Безпеки визначитися з повним набором наслідків для режиму Асада. Сполучені Штати Америки виступають за найсерйознішу реалізацію з усіх представлених», – цитують Бена Родса.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також заступник радника президента США підмітив, що дані зміни в резолюцію повинні бути внесені в найкоротші терміни. За словами Родса, США дали зрозуміти свою позицію Російської Федерації під час переговорів у Швейцарії, які стосувалися сирійської хімічної зброї. Зазначимо, що тоді міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров ясно заявив, що Росія не підтримує подібну резолюцію.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Нагадаємо, що 14 вересня Росія і США домовилися з Сирією про передачу хімічної зброї під міжнародний контроль.

 За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: