fbpx
Політика

Микола Азаров: Ми приречені на співпрацю з країнами Митного союзу

 Голова українського уряду Микола Азаров вважає, що Україна приречена на співпрацю з Митним союзом. Така заява прем’єр – міністра України прозвучала під час його виступу на саміті YES. Микола Азаров, коментуючи можливе підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, заявив, що і після підписання цього документа Україна зможе продовжити свою співпрацю з державами, що входять до Митного союзу. «Ми знайдемо консенсус взаєморозуміння. Нам нікуди не подітися одне від одного. Ми приречені на співпрацю з країнами Митного союзу», – наводять сьогодні ЗМІ слова голови українського уряду Миколи Азарова.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Прем’єр – міністр України також нагадав, що раніше українська сторона заявляла про готовність приєднатися до деяких угод Митного союзу. На думку Миколи Азарова, підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною ніяких ризиків для Митного союзу не несе. «Ми прагнемо вийти з цієї ситуації з розумінням великої важливості ринків Митного союзу», – підкреслив український прем’єр.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Під час свого виступу на саміті YES Микола Азаров торкнувся і такого важливого питання, як постачання в Україну російського газу. За словами голови українського уряду, Україна скоротила закупівлю газу за три роки з 41 до 25 мільярдів кубометрів. Скорочення закупівель російського газу, як зазначив Микола Азаров, будуть проводитися і надалі.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: