fbpx
Новини світу

Компанія BlackBerry має намір звільнити 4500 співробітників

 Компанія BlackBerry оголосила про скорочення штату співробітників на 4500 осіб на тлі істотних фінансових втрат. Про це 20 вересня цього року повідомили ЗМІ.

 На сьогодні кількість співробітників виробника смартфонів становить приблизно 11500 осіб, і, відповідно, будуть звільнені близько 40 відсотків працівників. Минулого року компанія BlackBerry вже проводила масові скорочення співробітників: тоді були звільнені 5 тисяч співробітників.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У компанії відзначили, що, згідно з підсумками другого кварталу, цього року збитки BlackBerry можуть скласти від 950 до 995 млн доларів. У першу чергу дані фінансові труднощі пов’язані з поганими продажами нового смартфона Z10, який надійшов у продаж в січні нинішнього року.

 Крім скорочення штату працівників, виробник смартфонів BlackBerry в цілях скорочення витрат повідомив про зменшення кількості випущених моделей смартфонів з 6 до 4 моделей. Разом з тим власники BlackBerry відзначили, що розглядають і інші «стратегічні альтернативи» аж до продажу компанії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: