fbpx
Політика

США дозволили проліт літака Мадуро над своєю територією

Офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф повідомила, що влада Сполучених Штатів дозволила проліт літака президента Венесуели Ніколаса Мадуро в повітряному просторі над своєю територією, пояснивши попередню заборону неправильно оформленої заявки. Пояснення американської адміністрації послідувало після галасу, піднятого в південно-американських ЗМІ з цього приводу.

Як пояснила виниклу непривабливу ситуацію Харф, заявка з Каракаса надійшла надто пізно, всього лише за один день до рейсу, в той час, як її необхідно подавати за три дні. Крім того, США стверджують, що літак, яким збирався скористатися Мадуро, не був державним, а влада південноамериканської країни попросили дозволу на проліт за формою, яка передбачається для державних авіарейсів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Тим часом, відмова влади США дозволити проліт літака венесуельського президента розцінено у Каракасі як «акт агресії», у зв’язку з чим там вже висловили своє невдоволення та обурення. Авіалайнер венесуельського лідера мав пролетіти у повітряному просторі над Пуерто-Ріко, яка має статус "держави, що вільно приєдналася до США".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

США дозволили проліт літака Мадуро над своєю територією (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: