fbpx
Міжнародна економіка

Росія не збирається знижувати ціни на газ для України – Бойко

 На думку віце-прем’єра Юрія Бойка, Російська Федерація не збирається знижувати ціни на газ для України. Бойко вважає, що Росія не збирається будувати з Україною рівноправні відносини. Про це політик заявив вчора, 20 вересня, у програмі «Шустер Live».

 «Два роки ми вели переговори з Російською Федерацією. Однак за цей час ми так і не змогли домовитися про подальше зниження вартості газу для нас. І це не тому, що ми пропонували неприйнятні для цивілізованого партнерства пропозиції. Це сталося тому, що наш президент прийняв позицію, згідно з якою ми готові були будувати будь-яку модель з Росією на рівноправних умовах», – заявив Бойко. Зазначимо, що віце-прем’єр в студії не перебував, а вийшов на зв’язок з Ялти, де він знаходиться на 10-му саміті «Ялтинська європейська стратегія».

 Також Бойко зазначив, що Україна запропонувала Росії не одну модель співпраці. Проте російська влада відмовилися від усіх. Політик підкреслив, що «саме у зв’язку з цим ми перейшли до політики зниження закупівель газу з Росії, почавши купувати газ в Європі».

 За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: