fbpx
Право

У Держдумі в першому читанні прийняли закон про дружинників

 Депутати Держдуми в першому читанні прийняли пакет законів про дружинників, ініціаторами яких є голова фракції "Єдиної Росії" Володимир Васильєв і голова комітету з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова.

 Як прокоментувала законопроект одна з його авторів, Ірина Ярова, згідно з документом громадяни Росії зможуть брати участь в охороні громадського порядку особисто або у складі добровольчих рухів за місцем роботи, навчання або проживання.

 У документі прописані законодавчі рамки для позаштатних співробітників поліції. Участь громадян в охороні порядку може здійснюватися як у вигляді довгострокового співробітництва в рамках інституту добровільних помічників поліції, так і у вигляді «одномоментної допомоги», яка виражається в повідомленні поліції про протиправну поведінку, про помічені підозрілі предмети і підозрілі особи.

 У законі будуть введені штрафи, передбачені за невиконання законних вимог народного дружинника або позаштатного співробітника поліції, розмір яких складає від 500 до 2500 рублів. При цьому позаштатники повинні будуть мати при собі спеціальне посвідчення, яке вони зобов’язані пред’являти громадянам.

 За словами Ярового, в даний час в Росії зареєстровано більше 43 тисяч громадських організацій, що беруть участь в охороні громадського порядку.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: