fbpx
Політика

Париж не виключає, що резолюція ООН щодо Сирії може бути без застосування сили

Офіційний Париж допускає, що в резолюції Радбезу ООН по знищенню хімзброї в Сирії може бути не згадана глава 7 статуту ООН, яка допускає застосування сили. У той же час, дана резолюція може мати зобов’язуючий характер.

"Ми хочемо можливість максимального контролю, перевірки та санкцій. Тому все, що наближається до глави 7 і можливості покарати Сирію, якщо вона порушить зобов’язання, Франція буде просувати. Наша мета – отримати настільки зобов’язуючу резолюцію, наскільки це можливо", – повідомило джерело в оточенні французького президента кореспонденту агентства France-Presse.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Видання повідомляє, з посиланням на слова президента Франсуа Олланда, що Франція визнає необхідність враховувати "позиції і параметри інших країн, які володіють правом вето".

Представник Франції в Радбезі ООН буде підтримувати прагнення до того, що резолюція повинна дозволити застосувати женевську угоду, досягнуту Росією і США в Женеві. При цьому в Парижі вважають, що документ повинен містити можливість застосування "цілого набору різних рівнів" суворих заходів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: