fbpx
Економіка

Генеральне прибирання Неви проведуть школярі та дайвери

У Санкт-Петербурзі пройде суботник, в якому візьмуть участь дайвери і школярі північної столиці Росії. Прийнято рішення провести генеральне прибирання в акваторії Неви. Ініціаторами цього заходу виступили рекордсмен Росії з підводного плавання Микола Семенов, до речі, з Москви, і дайвінг-центр "П’ятий елемент".

Близько двадцяти дайверів обстежуть дно і дістануть на поверхню виявлене сміття, а потім школярі зберуть і завантажать цей та зібраний по берегах сміття на автомобілі, які виділила міська влада. Роботи будуть вестися на Кронверкському протоці і на прибережній території Малої Неви в створі Адміралтейського проїзду.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Аналогічний захід проходив влітку цього року – тоді дайвери очистили води Суздальських озер у Виборзькому районі Петербурга. Аквалангісти дістали з дна сотню автопокришок і навіть затонулий катамаран, який довелося по частинах піднімати на берег.

Як зазначають організатори, вперше дайвери проведуть таку ж роботу в проточній воді. А після ударної праці всіх учасників нагодують солодкою кашею і напоять чаєм на свіжому повітрі. Для цього організована спеціальна польова кухня.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: