fbpx
Суспільство

До ювілею Катрін Деньов у бібліотеці Санкт-Петербурга організують міні-кінофестиваль

 До сімдесятиріччя легендарної французької актриси Катрін Деньов, яка знялася більш ніж у ста кінострічках, Російська національна бібліотека (Санкт-Петербург) організовує міні-фестиваль кінофільмів під назвою "Катрін Деньов – мегазірка французького екрану".

 Стартує захід у понеділок, 23 вересня, о 18:00, в головній будівлі Російської національної бібліотеки на Садовій вулиці. На урочистій церемонії з вітальною промовою виступить Мішель Гранж – директор Французького інституту в Санкт-Петербурзі. Після виступу керівника вузу глядачам буде показана картина "Шербурзькі парасольки", що вийшла на екрани в 1964 році, – саме цей фільм приніс Катрін Деньов всесвітню популярність.

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

 У п’ятницю, 30 вересня, святкування продовжиться в новій будівлі РНБ на Московському проспекті. До уваги глядачів буде запропонована стрічка "Дівчина з Рошфора" (1967 рік), 7 жовтня гостей міні-фестивалю чекають на показі картини "Трістана" (1970 рік). У заключний день фестивалю, 14 жовтня, буде показана стрічка за участю Катрін Деньов "Останнє метро" (1980 рік).

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

"Шербурські зонтики" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: