fbpx
Наука

Вчені з Новочеркаська створили тренажер, що імітує невагомість

Фахівці Донської філії центру тренажеробудування (Новочеркаськ) створили перший у світі тренажер для космонавтів, що імітує не тільки невагомість, але і створює обстановку планет і супутників Сонячної системи.

30 фізиків, інженерів, програмістів і математиків кілька років працювали над проектом. Управління тренажером, яка займає цілий ангар, здійснюється за допомогою комп’ютера, який самостійно задає параметри тієї чи іншої планети. За словами вчених, найбільші складнощі виникли з імітацією повної невагомості. У результаті були створені спеціальні 200- кілограмові скафандри, за допомогою яких людина відчуває повну втрату ваги і може пересуватися так само, як пересувався б у безповітряному просторі.

Для відтворення гравітації Марса чи Місяця скафандри доводиться додатково робити важчими. Новочеркаські розробники впевнені, що тренування на їх тренажері допоможуть майбутнім астронавтам не тільки впевнено почуватися на Червоній планеті або супутнику Землі, але і не відчувати дискомфорт у відкритому космосі.

За матеріалами: lifenews.ru

Читайте також: