fbpx
Кінотеатри

WikiLeaks не сподобався фільм про Ассанжа

На офіційному сайті WikiLeaks розмітили критичну замітку на адресу творців художнього фільму «П’ята влада», що розповідає про засновника проекту Джуліана Ассанжа. Представники сайту обурені тим, що в картині йдеться про шкоду, завдану двом тисячам інформаторів, які працювали з урядом США. «Навіть адміністрація Сполучених Штатів стверджує, що WikiLeaks не нашкодив жодній людині», – стверджують автори замітки.

Творці фільму, за словами представників WikiLeaks, спробували виставити Джуліана Ассанжа «асоціальним мегаломаном». Раніше з критикою сценарію фільму «П’ята влада» виступав і сам засновник WikiLeaks, називаючи його «пропагандою» і «суцільною брехнею». Виконавець головної ролі Бенедикт Камбербетч в інтерв’ю перед прем’єрним показом картини говорив, що не здивується, якщо Ассанжу стрічка не сподобається. Як бачимо, артист не помилився.

Режисером «П’ятої влади» став Білл Кондон, а компанію Камбербетчу на знімальному майданчику склали Даніель Брюль, Ентоні Макі, Девід Тьюліс, Алісія Вікандер, Стенлі Туччі і Лора Лінні.

"П’ята влада" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: