fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Україна обіграла Італію!

Щойно завершився матч турніру за 5-8 місця на Євробаскеті-2013, в якому збірна України в складному, нервовому і напруженому поєдинку виграла у збірної Італії. Таким чином, підопічні Майка Фрателло зможуть поборотися за п’яте місце на чемпіонаті Європи з баскетболу, який проходить в Словенії. Збірна Італії відноситься до категорії так званих «кидаючих команд», тобто, до тих команд, які люблять і, головне, вміють вражати кільце суперника триочковими кидками. У першій чверті сьогоднішнього поєдинку обидві команди багато помилялися, причому у Італії абсолютно не йшла гра під кільцем, що компенсувалося дальніми кидками. Збірна України цілком могла використовувати помилки італійців, якби менше допускала помилки сама. 13:17 – з таким рахунком збірна України програла першу чверть збірній Італії.

Схоже, що під час невеликої перерви Майку Фрателло вдалося розповісти своїм підопічним, як треба грати проти збірної Італії. У другій чверті збірна України вперше в поєдинку вийшла вперед. Рахунок став 25:24 на користь підопічних Майка Фрателло, а в підсумку друга чверть завершилася з рахунком 35:34 на користь збірної України і, таким чином, в серцях вболівальників української команди знову зародилася надія на підсумковий позитивний результат у протистоянні з Італією.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

На початку третьої чверті перевага української збірної досягла п’яти балів. Рахунок став 39:34 і цю перевагу необхідно було спробувати, як мінімум, зберегти, а, як максимум, розвинути. Розвинути успіх не вийшло. Збірна Італії наздогнала Україну. Рахунок, як на терезах, ставав то на користь однієї, то на користь іншої команди. Обидві збірні знову багато помилялися, причому як в атаці, так і в обороні. Загалом, такі гойдалки призвели до того, що третя чверть завершилася перемогою збірної України з рахунком 51:48.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Коли в заключній, четвертій чверті матчу Україна-Італія, рахунок став 57:48 на користь підопічних Майка Фрателло, стало зрозуміло, що перемогу в цьому матчі, а разом з нею і путівку на чемпіонат світу збірна України вже не упустить.

У підсумку, збірна України виграла у збірної Італії з рахунком 66:58. Браво, збірна України і браво, Майк Фрателло! Ми будемо грати на чемпіонаті світу в Іспанії!

В іншому матчі турніру за 5-8 місця збірна Словенії з рахунком 92:74 виграла у збірної Сербії і, таким чином, у матчі за п’яте місце на чемпіонаті Європи з баскетболу збірна України зіграє з командою-господаркою турніру.

А в півфінальних поєдинках Євробаскету-2013 вболівальники побачать протистояння збірних Литви та Хорватії, а також команд Іспанії та Франції.

Читайте також: