fbpx
Політика

Яценюк: Янукович не готовий до підписання УА

Керівник парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк не згоден із заявою президента України Віктора Януковича щодо спільної провини влади та опозиції у разі зриву підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Арсеній Яценюк впевнений, що зі свого боку опозиція виконує всі свої зобов’язання і обіцянки, а от глава держави вирішити одну з найголовніших перешкод на євроінтеграційному шляху України – звільнити Юлія Тимошенко – не може. А без виконання цього пункту, як відомо, Євросоюз відмовляється підписувати Угоду про асоціацію.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У той же час Арсеній Яценюк, вислухавши думку глави держави з приводу можливого непідписання стратегічно важливого для України документа, дійшов висновку, що майбутнє країни Віктору Януковичу по суті байдуже.

«Я розумію, що йому важко прийняти відразу рішення про підписання акта помилування, але це перший крок до помилування – надати можливість Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном. І про це йде дискусія протягом останніх півроку. Янукович не готовий до прийняття цього рішення, а це означає, що він не готовий до підписання Угоди. Те, що він сьогодні говорив, мені здається, що він чітко сказав: "Мені байдуже, чи буде підписано Угоду, чи ні"», – заявив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: