fbpx
Новини світу

Ющенко з Саакашвілі зібрали виноград і вичавили його ногами

Екс-президент України Віктор Ющенко наніс візит в Грузію, де зустрівся з президентом Михайлом Саакашвілі. Грузинський лідер приймав Віктора Ющенка у своєму заміському будинку. Політики разом збирали виноград, а потім спільно під традиційні грузинські пісні вичавлювали його ногами в спеціальній давильні. В якості подарунка Ющенко отримав від свого старого друга квеврі – керамічну посудину, що нагадує амфору без ручок.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Будинок Михайла Саакашвілі знаходиться у Кварелі (Кахетія). Він не раз заявляв раніше, що після закінчення президентського терміну має намір зайнятися виноробством. Також Саакашвілі збирається відкрити навчальні центри виноробства в Кахетії і в Картлі. «Ця культура може принести дохід навіть за наявності маленьких ділянок землі», – упевнений президент Грузії.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Щорічно під час збору врожаю Саакашвілі приймає у себе зарубіжних політиків, показує свої виноградники, ділиться досвідом. Цього разу під час неофіційного візиту екс-президента України Михайло Саакашвілі разом з Віктором Ющенком відвідали грузинський навчальний центр виноробства, де Жан-Мішель Муньє (член Паризького союзу дегустаторів та експертів вин) проводить навчальні тренінги.

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: