fbpx
Політика

Юлія Тимошенко: Я вірю в Європу! Я вірю в Європейську Україну!

До учасників 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі звернулася колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. У зверненні екс-глави українського уряду, розміщеному на офіційному сайті Юлії Тимошенко, сказано наступне: «Кажуть, що ув’язнення, особливо коли ти опинилася за ґратами несправедливо, за свою політичну позицію – змушує душу черствіти». За словами Юлії Тимошенко, зараз її змусили «…зосередитися на важливому, на тому, що є найбільш гуманним і найбільш справжнім – на роздумах про мою країну». Юлія Володимирівна наголосила, що останні два роки вона не відчувала себе самотньою, завдяки увазі і листам солідарності з боку багатьох світових лідерів. «Все це для мене було не тільки жестами особистої підтримки, але солідарністю де-факто і підтримкою моєї рідної України – держави, що належить до Європи і заслуговує кращої долі», – зазначає екс-прем’єр у своєму зверненні.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Європейська перспектива, за словами Юлії Тимошенко, «створюється нами тут і зараз, і саме від нас залежить, яким буде результат цього процесу. Угода про асоціацію створює можливість змін зсередини, які вже давно пора здійснити, але сама по собі не гарантує їх». Юлія Тимошенко, говорячи про можливе підписання між Україною та ЄС Угоди про асоціацію, закликає «подивитися далі, за межі 2013 року». На думку екс-прем’єра, «без створення умов для послідовної та ефективної імплементації угоди, вона, на жаль, може перетворитися на черговий втрачений шанс».

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Юлія Тимошенко наголошує, що в Україні є обов’язковим створення виборчої системи, що «викликає довіру, і правил виборів (Виборчого кодексу) Президента і Парламенту, що відповідатимуть європейським стандартам». Крім того, за словами Юлії Володимирівни, необхідно скасувати прийнятий неконституційним способом Закон про референдум, а зміни до Конституції України "мають бути результатом широкого політичного консенсусу влади, опозиції та громадянського суспільства".

Основним фактором успіху України та Європейського союзу Юлія Тимошенко називає «впровадження і зміцнення європейських цінностей та верховенства права».

«Я вірю в Європу! Я вірю в Європейську Україну!», – резюмує колишній прем’єр -міністр України Юлія Тимошенко.

За матеріалами: tymoshenko.ua

Читайте також: