fbpx
Політика

ЦВК: “Питання про Маркова може бути направлене до суду”

 Центральна виборча комісія повідомила про свої наміри звернутися до парламенту і суду з питання позбавлення мандата депутата Ігоря Маркова. Про це повідомила член комісії Жанна Усенко-Чорна. За її словами , на минулій нараді комісії обговорювалося питання, що стосувалося судового рішення у справі народного депутата Маркова.

 «ЦВК збирається звернутися до комітету Верховної Ради, як і в попередніх подібних випадках. Цілком можливо, що також з’явиться необхідність звернутися і до суду, щоб там роз’яснили порядок виконання даного рішення. Це все спрямовано на те, щоб ЦВК, як орган державної влади, здійснив свої повноваження способом, який визначається законом. ЦВК за законом не має права скасовувати повноваження народних депутатів України», – заявила Усенко-Чорна.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Також член ЦВК зазначила, що в даній ситуації комісія не може домислювати норми закону або змінювати терміни, так як це буде перевищенням її повноважень. Усенко-Чорна додала, що ЦВК незабаром визначиться, до яких саме комітетів Верховної Ради буде звертатися.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: