fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Уряд вживає додаткових заходів для недопущення надзвичайних ситуацій через негоду», – Вілкул

У зв’язку з помітним погіршенням погодних умов по всій Україні, для недопущення виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, влада повинна вжити відповідних заходів щодо забезпечення безперешкодної роботи лікарень і навчальних закладів, стійкої роботи дорожніх і комунальних служб. Зокрема, потрібно створити необхідні температурні умови в школах, дитячих садах, медичних установах, а також гарантувати безперебійну роботу спеціалізованої техніки, створити достатній запас паливно-мастильних матеріалів. Про це на нараді заявив віце-прем’єр-міністр, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, вся інформація про необхідні заходи вже розіслана керівникам місцевих та центральних органів виконавчої влади.

Вілкул підкреслив, що в плані дій передбачається приведення в підвищену готовність сил ДержНС, підрозділів Міністерства оборони, визначених для участі в «протипаводкових заходах», внутрішніх військ МВС та інших відомств. Віце-прем’єр додав, що це стосується підготовки насосного обладнання, плавзасобів, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних пунктів життєзабезпечення і електростанцій.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Крім того, Вілкул підкреслив важливість встановлення контролю за станом усіх водозахисних споруд та виставлення постів у місцях з високими ризиками переливу і руйнування захисних гідроспоруд.

Також був організований посилений моніторинг гідрометеорологічної обстановки України за системою водного господарства в басейнах основних річок і за допомогою територіальних органів ДержНС, сільрад, райдержадміністрацій, дорожніх служб. Також передбачена перевірка системи оповіщення населення.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: