fbpx
Без категорії

Українська шахістка не змогла захистити чемпіонський титул

 Українська шахістка Анна Ушеніна, що стала чемпіонкою світу минулого року, не змогла захистити свій титул. У сьогоднішньому поєдинку вона програла суперниці з Китаю Хоу Іфань, повідомляється на офіційному сайті Міжнародної федерації шахів.

 Турнір проходив у китайському Тайчжоу. Здобувши перемогу, Хоу Іфань набрала необхідні за регламентом п’ять з половиною балів і повернула собі чемпіонське звання, яке вона втратила минулого року. 28-річна Анна Ушеніна за сумою всіх партій набрала всього півтора бала.

 Єдиноборство шахісток складалося з семи партій. 19-річна китаянка здобула перемоги в чотирьох з них, три партії закінчилися внічию.

 Вперше Хоу Іфань стала чемпіонкою світу ще в 16-річному віці, обігравши свою співвітчизницю Жуань Луфей, і утримувала це звання протягом двох років.

 Незважаючи на чемпіонське звання, китайська шахістка розташовується на другому рядку рейтингу ФІДЕ (2609 балів). Першу позицію займає 37-річна угорська шахістка Юдіт Полгар (2696 балів). Анна Ушеніна знаходиться на 17-му місці (2500 балів).

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: