fbpx
Новини світу

Збиток від дій російських митників Литва оцінила на 10 000 000 євро

 Національна асоціація литовських перевізників Linava оцінила збиток від затримок на російській митниці на 10 мільйонів євро. Така ситуація, за словами представників організації, відлякує замовників.

 «Треба говорити не тільки про неодержані доходи, а й про збиток, і про розірвані контракти», – заявив прес-секретар Linava Гітіс Вінцявічюс. За його словами, це «довгостроковий збиток, який складно оцінити».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Раніше в МЗС Литви вже двічі викликали російського посла Володимира Чхіквадзе з вимогою роз’яснити ситуацію на російській митниці. Також офіційний Вільнюс направив скарги до структур ЄС. Литовська влада вважає дії російських митників, які посилили режим перевірки литовських машин, «необгрунтованими і дискримінаційними».

 Єврокомісія підтримала Литву, визнавши, що такі заходи заважають торгівлі, так як фактори ризику литовських товарів для Росії не є об’єктивними. Голова уряду Литви Альгірдас Буткявічюс, оцінюючи ситуацію, що склалася, був ще категоричніший, назвавши все, що відбувається, «економічною війною».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Ситуація на російсько-литовському кордоні (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: