fbpx
Освіта

Україна і Великобританія активізують студентські обміни

Перший заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма провів зустріч з главою британської ради в Україні Мартіном Даулом. Повідомляється, що на зустрічі чиновники обговорювали можливість створення грантової програми за підтримки Кабінету міністрів України та компанії «Shell». Мета даної грантової програми – заохочення обмінів студентами і викладачами між Україною і Великобританією за наступними науковими напрямами: геологія, збереження грунтових вод, управління ризиками гідророзриву пласта і видобуток нетрадиційного газу.

Варто відзначити, що раніше посольство Великобританії в Україні та Британська Рада в Україні за підтримки «Shell» організували ознайомчий візит представників 4-х українських університетів до Великої Британії. Туманний Альбіон українська делегація відвідала для того, щоб вивчити питання розробки та видобутку нетрадиційного газу. Додамо, що за результатами візиту представники української делегації висловили зацікавленість у співпраці з британською стороною для розвитку потенціалу України у галузі видобутку нетрадиційного газу.

Делегацію від України представляли наступні вищі навчальні заклади: Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, а також Донецький національний технічний університет.

Університети України і Великобританії виявили зацікавленість у розвитку партнерських зв’язків для обміну професорсько-викладацькими кадрами, студентами і знаннями. Крім того, сторони зацікавлені у створенні спільних навчальних курсів і програм «подвійних дипломів» у всіх вищезгаданих «газових» областях.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: