fbpx
Політика

Угода про асоціацію між Україною та ЄС – це «шлях пана Мазепи, який привів до відомого кінця», – думка Сергія Глазьєва

 Сергій Глазьєв раніше вже неодноразово висловлював свою думку щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, підписання якої очікується в листопаді на саміті у Вільнюсі. Скажемо прямо, оцінки підписання цього документа від радника президента Росії Володимира Путіна не на користь України. «Ми вже ходили одного разу по цьому шляху – це був шлях пана Мазепи, який привів до відомого кінця, якого хотілося б уникнути, тим більше в 21 столітті», – наводять ЗМІ слова Сергія Глазьєва, сказані радником російського президента сьогодні на конференції "Економічні та правові наслідки підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС для промислових підприємств України".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Угоду про асоціацію між Україною та ЄС Сергій Глазьєв назвав «односторонньою» , при цьому радник Володимира Путіна зазначає, що цей документ Україні може і не принести користі. «Це одностороння Угода, де вигоду має тільки Європейський Союз. Євросоюз ніяких зобов’язань за цією Угодою не бере, зобов’язання всі тільки на українській стороні», – підкреслив Сергій Глазьєв і додав, що російська сторона переживає, оскільки «дуже добре розуміє всі наслідки цієї Угоди: правові наслідки, які полягають в тому, що Україна делегує значну частину свого суверенітету в області торгово – економічного регулювання третій стороні – Європейському Союзу в особі Європейської комісії».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Зазначив Сергій Глазьєв і те, що Угода про асоціацію є досягненням «помаранчевої опозиції». «Так звана "помаранчева" опозиція не приховує, що це їх продукт діяльності, це їх програма, їх курс, який в кінченому рахунку повинен привести Україну в НАТО і остаточно розірвати відносини з Росією», – резюмує радник президента Росії Сергій Глазьєв і називає незрозумілим «… навіщо це робить дружня нам політична сила на Україні, яку ми завжди підтримували, з якою у нас стратегічні відносини».

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: