fbpx
Новини світу

Голова Nokia Стівен Елоп отримає $ 25 млн за угоду з Microsoft

 Західним ЗМІ вдалося дізнатися про нові деталі угоди, яку планують незабаром закрити такі гіганти, як Microsoft і Nokia. Так, крім 7,2 мільярда доларів, за які Microsoft купує Nokia, ще 25 мільйонів доларів підуть чолі Nokia – Стівен Елоп.

 Наскільки відомо, сума компенсації розраховується, виходячи із заробітної плати Елоп за 18 місяців. При цьому тут також враховуються різні премії. Примітно, що виходячи з угоди між компаніями, Стівен Елоп отримає цю суму, як у випадку успішного закриття угоди, так і в тому випадку, якщо Nokia прийме рішення розірвати з ним контракт.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Також наголошується, що 70% цієї суми буде виплачувати Microsoft, а що залишилися 30% – Nokia.

 Нагадаємо, що до того, як перебратися в Nokia, Стівен Елоп працював в Microsoft. Перехід від американців до фінам приніс йому на той раз 6,2 мільйона доларів. Тепер же, згідно з контрактом, він повертається в Microsoft і отримає за це ще 25 мільйонів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У рамках угоди, як вже повідомлялося, Microsoft не зможе випускати смартфони під брендом Nokia. Однак це не зачіпає звичайні телефони, хоча навряд IT-гігант буде займатися їх виробництвом.

Читайте також: