fbpx
Політика

Росія звинувачує Євросоюз у тиску на Україну

 Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков звинуватив владу Європейського союзу в тиску на офіційний Київ. Мета цього тиску – укладення вкрай невигідної для України Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це російський політик заявив, виступаючи на засіданні Державної думи.

 «Красиві слова про підтримку суверенітету України прикривають прагнення ЄС поставити країни в залежність від їхніх рішень, перетворити державу на складову частину зони політичного та економічного впливу», – стверджує Пушков.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Олексій Пушков додав, що Угода про асоціацію Україна – ЄС є спробою офіційного Брюсселя «за невеликі гроші прив’язати держави цієї програми в Євросоюз, перетворити їх на економічні придатки».

 «Загалом народ України від цього програє, а Угода дасть для країни негативний сумарний ефект», – упевнений парламентарій.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Олексій Пушков попередив також, що у разі євроінтеграції України, «виключається можливість співпраці цієї країни з країнами – членами Митного союзу в рамках цього союзу».

 За його словами, Угода про асоціацію суперечить перспективам участі України в Митному союзі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: