fbpx
Політика

ОЗХЗ розраховує отримати дані про сирійських запасах до 22 вересня

Організація з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) розраховує отримати дані про запаси хімзброї в Сирії до засідання виконавчої ради організації, яке намічене на 22 вересня 2013 року. Про це сьогодні, 20 вересня, повідомив керівник прес-служби організації Майкл Лухан.

На зустрічі заплановано розгляд шляхів досягнення російсько-американських домовленостей з ліквідації хімічної зброї в Сирії, які були досягнуті в Женеві, під час зустрічі глав зовнішньополітичних міністерств двох країн. За попереднім планом передбачається проведення початкових перевірок арсеналів Сирії інспекторами ОЗХЗ до листопада 2013 року, з наступним повним знищенням запасів сирійської хімічної зброї в першій половині 2014 року.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Як було раніше повідомлено генеральним директором організації Ахметом Узюмджю, основний законодавчий документ – Конвенція з заборони хімічної зброї – для Сирії набирає чинності з 14 жовтня 2013 року, і, таким чином, ця країна стає 190-ою державою – учасником ОЗХЗ.

Сирія згодна передати під міжнародний контроль свій арсенал хімічної зброї (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: