fbpx
Економіка

Зарплата працівників культури РФ виросла на чверть

Виступаючи зі звітом про підсумки роботи відомства, міністр культури РФ Володимир Мединський доповів президентові Росії Володимиру Путіну про те, що за перше півріччя поточного року заробітна плата працівників культури в країні зросла, як мінімум, на 25 %.

"Якщо за другу половину минулого року Федерація досить сильно підняла зарплати, приблизно на 30 %, в ​​регіонах практично зростання не було – весь рік дав менше 7 %", – заявив Мединський, додавши, що "тільки за першу половину цього року у федеральних установах зарплата зросла на 25 %, а в регіональних – на 27 %". На сьогоднішній день, за словами міністра культури, середня зарплата у федеральних установах культури перевищує 33 000 рублів, а в муніципальних і регіональних установах наближається до 16 000 рублів.

Мединський пообіцяв не зупинятися на досягнутому і «до кінця року ще трохи підняти зарплати». Глава Мінкульту підкреслив, що зростання щомісячних виплат співробітникам закладів культури вдалося домогтися за рахунок ефективного використання додаткових коштів, виділених з федерального бюджету.

Про підвищення заробітної плати працівникам культури (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: