fbpx
Економіка

Депутати Івано-Франківської області проголосували за дозвіл американцям видобувати сланцевий газ

 Обласна рада Івано-Франківської області проголосувала за ратифікацію угоди, яка дозволяє американській нафтогазовій компанії Chevron видобувати на українській території сланцевий газ. «За» висловилися 62 депутати, «проти» – один, 11 людей утрималися. Представники націоналістичної партії «Свобода» у повному складі відмовилися взяти участь у сесії.

 Нагадаємо, в серпні депутати Івано-Франківської області відмовилося ратифікувати угоду з Chevron, назвавши американський проект «знищенням української землі». Не минуло й місяця, як парламентарії переглянули своє ставлення до видобутку сланцевого газу на Олеському родовищі, запаси якого оцінюються в трильйон кубометрів газу.

 Chevron планує інвестувати в розробку і видобуток сланцевого газу на даній ділянці до 25 мільярдів доларів. При розробці Олеського родовища офіційний Київ розраховує значно знизити свою залежність від поставок газу з Росії і забезпечити країну дешевшим паливом. Зараз річний обсяг газовидобутку в Україні становить близько 20 мільярдів кубометрів.

Chevron в Івано-Франківській області (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: