fbpx
Політика

«Євроінтеграція – головне завдання України цього року», – Луценко

 Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що у України немає більш важливого завдання на цей рік, ніж добитися підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. При цьому він також зазначив, що це не просто торговельна угода – це історичне цивілізаційне рішення.

За його словами, після 350 років полону в тоталітарній системі координат, Україна має повернутися до європейських цінностей демократії, верховенства права та високих соціальних стандартів.

Він звернув увагу на те, що представники опозиції і влади, хоч і з різних причин, знайшли можливість взаємодіяти в цьому напрямку, однак доля угоди з Європою все одно ще не визначена.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Я вважаю, що підтримку євроінтеграції має надати українське суспільство. Адже одна з базових ознак європейськості є те, що вільна людина у вільній країні не перекладає на політиків всю відповідальність за стратегічні рішення», – написав Луценко в Facebook.

Таким чином, як він зазначив, українцям слід масово продемонструвати свій особистий європейський вибір.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Ініціатива Третя українська республіка разом з партнерами руху Спільна справа, партією Демократичний Альянс та громадською організацією Ми – європейці організовує з 1 жовтня масову роздачу сотень тисяч стрічок і прапорців із європейсько-українською символікою», – розповів Луценко.

Він вважає, що це стане важливим сигналом для Європи, зокрема  що вони підписують угоду не з тимчасовим президентом з репутацією гангстера, а з мільйонами європейців українського походження.

Читайте також: