fbpx
Новини світу

Ситуація в Сирії не стабілізується доти, поки Асад буде при владі – Обама

Президент США Барак Обама заявив, що домовленість між США і Росією зі знищення хімічної зброї в Сирії зробила світ безпечнішим – вірогідність нової хімічної атаки стала значно нижчою. Під час телевізійного інтерв’ю Б. Обама сказав, що ситуація в Сирії не зможе стабілізуватися доти, доки Башар Асад залишиться при владі, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Президент США Барак Обама привітав залучення президента Росії Володимира Путіна до дипломатичного процесу з метою вирішення сирійського конфлікту, він також сказав, що США і Росія повинні продовжувати працювати разом, незважаючи на різницю в поглядах.

"Я не думаю, що президент Путін поділяє наші цінності. Я думаю, що захищаючи Асада, він дотримується іншої думки щодо його режиму", – заявив Б. Обама.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Президент заявив, що чим довше Асад залишиться при владі в Сирії, тим довше там триватиме збройний конфлікт. На його думку, дипломатичні зусилля Росії не принесли б ніякого результату, якби не існувало загрози військового удару з боку США.

Джерело: УНН

Читайте також: