fbpx
Футбол

«Юристи думають, чи варто починати натуралізацію Тайсона», – гендиректор «Шахтаря»

 Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про те, як зараз йдуть справи з натуралізацією бразильського легіонера «гірників» Тайсона.

 За словами Палкіна, натуралізацію зробити досить складно. У даному випадку, розповів генеральний директор «Шахтаря», є багато умов.

 «Зараз юристи думають, чи варто взагалі все це починати. Питання з отриманням Тайсоном українського громадянства можна вирішити. Однак з схваленням у ФІФА можуть бути певні питання», – заявив Сергій Палкін.

 Він додав, що зараз юристи «Шахтаря» аналізують усі цим питання. Вже найближчим часом з цього питання буде отримана відповідь. На питання про те, з чого конкретно починається натуралізація легіонера, Палкін відповів: «З прийняття Тайсоном українського громадянства».

 Після цього, додав гендиректор, «Шахтар» повинен звернутися до представників ФІФА для схвалення. Сергій Палкін нагадав, що проблеми можуть виникнути саме на другому етапі.

 «Нам дуже не хотілося б, щоб у ФІФА відмовили», – підкреслив гендиректор донеччан.

 Тайсон може бути громадянином України за законодавством. Однак, попередив Палкін, у ФІФА можуть заборонити Тайсону виступати за національну збірну України. У такому випадку в матчах за «Шахтар» в українському чемпіонаті Тайсон і далі буде легіонером.

 «Наша філософія розвитку така, що ми постійно граємо з двома центральними захисниками – українцями, воротарем – українцем і ще одним українським футболістом, який може увійти в схему команди. Тому зараз немає проблем з лімітом. Найголовніше в такій ситуації – виступи за національну збірну. Тайсон сказав, що якщо він потрібний збірній Україні, то – будь ласка», – поділився думкою Палкін.

 Крім того, відзначає гендиректор «Шахтаря», у збірній також дали «добро» на Тайсона.

 За матеріалами: comments.ua

Читайте також: