Федір Бондарчук про “Ленфільм”: “Загалом все – більш-менш”

За словами голови ради директорів «Ленфільму», режисера Федора Бондарчука, пітерська кіностудія перестала бути збитковою, а найближчим часом плануються зміни – як зовнішні, так і внутрішні. "Студія зараз беззбиткова, її рахунки не заблоковані. Ми віддаємо поступово борги, ми закінчили те, що раніше не могли закінчити", – підкреслив Бондарчук.

Нагадаємо, останнє десятиліття «Ленфільм» переживав глибоку економічну кризу. Єдиним акціонером кіностудії є "Росимущество". Роблячи спроби втриматися на плаву, власники «Ленфільму» рік тому змінили керівництво кіностудії – головою ради директорів був призначений Федір Бондарчук, генеральним директором – Едуард Пічугін .

Влітку нинішнього року банк ВТБ виділив «Ленфільму» кредит на 1,5 мільярди рублів, який кіностудія повинна погасити протягом десяти років.

Related Post

«Творчий колектив залишився, продюсерський центр працює, редакторська група працює, пітчінги в Міністерстві культури і у Фонді кіно пройшли. Два проекти у запуску, студія Сокурова "Дебют" живе і працює. Загалом все – більш-менш", – зазначив режисер.

Ленфільм: наказано вижити (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment