fbpx
Кінотеатри

Федір Бондарчук про “Ленфільм”: “Загалом все – більш-менш”

За словами голови ради директорів «Ленфільму», режисера Федора Бондарчука, пітерська кіностудія перестала бути збитковою, а найближчим часом плануються зміни – як зовнішні, так і внутрішні. "Студія зараз беззбиткова, її рахунки не заблоковані. Ми віддаємо поступово борги, ми закінчили те, що раніше не могли закінчити", – підкреслив Бондарчук.

Нагадаємо, останнє десятиліття «Ленфільм» переживав глибоку економічну кризу. Єдиним акціонером кіностудії є "Росимущество". Роблячи спроби втриматися на плаву, власники «Ленфільму» рік тому змінили керівництво кіностудії – головою ради директорів був призначений Федір Бондарчук, генеральним директором – Едуард Пічугін .

Влітку нинішнього року банк ВТБ виділив «Ленфільму» кредит на 1,5 мільярди рублів, який кіностудія повинна погасити протягом десяти років.

«Творчий колектив залишився, продюсерський центр працює, редакторська група працює, пітчінги в Міністерстві культури і у Фонді кіно пройшли. Два проекти у запуску, студія Сокурова "Дебют" живе і працює. Загалом все – більш-менш", – зазначив режисер.

Ленфільм: наказано вижити (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: