fbpx
Політика

У Держдумі розглянуть проект, щодо євроінтеграції України

 Як повідомляється, в цю п’ятницю, 20 вересня, у Державній думі РФ будуть обговорювати проект, щодо євроінтеграції України. У документі наголошується, що підписавши угоду з Європейським союзом, Україна втратить частину свого суверенітету, а її торгово -економічні зв’язки перейдуть під європейський контроль.

Проект також свідчить, що при асоціації з ЄС Україна буде змушена відмовитися від своїх суверенних повноважень в області торговельної та митної політики, а також ветеринарного, санітарного та фітосанітарного контролю.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«При цьому Україна буде вимушена змінювати своє законодавство "за лекалами Євросоюзу без будь-якого права впливати на процес прийняття рішень у життєво важливих для власної економіки областях», – написано в заяві.

Таким чином, як йдеться в документі, у разі асоціації з Європейським союзом, Україні, яка втратить частину своєї самостійності, буде складніше вибудовувати відносини з Росією та іншими країнами Митного союзу.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Дана заява буде розглядатися російськими депутатами як відповідь на резолюцію Європейського союзу, в якій Росію звинувачують у тиску на країни «Східного партнерства».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: